AUTO MET CHAUFFEUR

 Er wordt altijd gezegd naar je lichaam te luisteren. Persoonlijk vind ik dat we in het westen al te veel contact met het lichaam verloren hebben om nog goed te kunnen luisteren. Vervolgens actie te ondernemen… maakt dat het lichaam vaak nog meer aandacht vraagt en er pas actie wordt ondernomen als er genoeg aan de hand is en tot aandacht geven gedwongen wordt.

 

Ook wordt het lichaam bij voorbeeld in het oosten vergeleken met een tempel waar je goed voor moet zorgen. Ook bij deze vergelijking voel ik weinig herkenning. De vergelijking van het lichaam als een auto die je zelf stuurt, voelt voor mij ook nog steeds onvoldoende herkenbaar tot …

 

Het lichaam is inderdaad te vergelijken met een auto. En deze hele bijzondere zeldzame auto is aan jou toebedacht en wel als ……

 

AUTO MET CHAUFFEUR!!!

 

De auto rijdt vanzelf door de chauffeur die alles van de auto weet. Dit heet dan je onderbewustzijn. Op de achterbank zit jij te zitten Zijn en het te laten gebeuren als dit de keuze is of acties ondernemen als dat de keuze is.

 

AUTO              = JE LICHAAM

CHAUFFEUR = AUTONOME PROCESSEN – INSTINCTEN zoals ademhalen etc ; onderbewustzijn

DE BAAS                     = BEN JEZELF

 

Jij bent en blijft de baas en geeft de orders. Je hebt een vorm van controle die je mag/moet delen met de chauffeur (zelfstandige deel dat gaat over ademhaling en andere normale fysieke handelingen). Deze chauffeur houdt de boel gaande en zorgt voor het juiste verloop om de auto zo goed mogelijk in conditie te houden. Hij weet wat er gedaan moet worden zoals tanken, gasgeven (ademhalen etc). Deze geeft ook aan als er alarmlampjes gaan branden die aangeven dat er iets gedaan moet worden en laat de eindverantwoordelijkheid bij de baas. De baas die de orders geeft en zelf keuzes maakt in welke actie ondernomen wordt en opdracht geeft dat er tijdelijk gestopt mag worden met rijden om de nodige reparaties uit te voeren. Helaas worden vaak de rode alarmlampjes genegeerd of in het ergste geval worden de lampjes er uitgehaald. De oorzaak blijft aanwezig blijft. Lange termijn zal er meer schade ontstaan.