rode roosRoce Amalia Durgaram heet ik sinds 2013. Oorspronkelijk is mijn naam Rosita. In Spanje is Ďitaí het verkleinwoord, Rosita betekent dan klein roosje. Bij het vrouw worden cq volwassen worden, verandert in Spanje de naam dan in Rosa. Een vleugje van mezelf erbij en zo ontstond mijn naam Roce Amalia

Ik ben geboren in 1963 in Den Haag. Op 28 jarige leeftijd in 1991 begon ik de opleiding in natuurgeneeskundige-psychotherapie. Hier leerde ik over de psyche van de mens, counseling, visualisaties, tekeningsanalyse, Bach Bloesem remedies, diverse massage methodieken maar vooral de samenhang zien tussen geest en lichaam. Gestimuleerd door mijn uit eigen ervaring opgedane inzichten door dagelijks persoonlijke processen te proberen te doorgronden en te herstellen volgden er nog allerlei andere kort maar ook langlopende studies betreffende de methodieken ten behoeve van het herstellen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Waaronder de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM-Traditional Chinese Medicine 2002-2014) 

Klik hier op OPLEIDINGEN 1995 - heden voor een overzicht van de afgeronde studies

Tijdens mijn eerste opleiding ben ik ook meteen mijn praktijk gestart in 1991. Dat maakt dat ik iedere dag opnieuw cliŽnt nummer ťťn ben. Dit betekent dat ik probeer me heel bewust te worden van alle veranderingen en processen die er in mijn lichaam omgaan wanneer ik uit balans raak en deze negatieve gevolgen voor mij hebben. Wanneer deze balans te ver verstoord is geraakt, probeer ik uit te vinden door welke oorzaken (het zijn er vaak meer dan ťťn!) het heeft kunnen ontstaan, de oorzaken op te vangen en te herstellen.  Deze informatie helpt mij om intenser contact te kunnen maken met een cliŽnt en begrip te creŽren voor de klachten die men kan hebben en te ondersteunen in het herstelproces .  Tevens heb ik ook allerlei lichamelijke massages ondergaan (onderga nog steeds) om een indicatie te hebben wat een cliŽnt onder mijn handen beleven kan. Uiteraard lopen de psychotherapeutische ontwikkelingen samen met de innerlijke lichamelijke veranderingen.

Mijn intuÔtie ontwikkelt zich nog steeds en zo ook kennis. Met hart en ziel wijdt ik mij aan mensen die willen leren wat hun geest en lichaam hun kan bieden en wat zij hun lichaam kunnen bieden om een leven te leiden in plaats van te lijden. Geestelijke en lichamelijke begeleiding zijn voor mij een mooie samenwerkende basis voor het in balans krijgen van jezelf.