FILMPJE

            In uw eigen LEVENSFILM bent u het belangrijkste personage ten allen tijde. Zoals het gezegde luidt :

                        ´´Men creëert zijn eigen werkelijkheid´´

Hoe een werkelijkheid eruit ziet wordt bepaald hoe deze ervaren wordt. De gevoelstemperatuur bij een oostenwind maar boven nul zal als kouder ervaren worden dan geen wind met temperaturen onder het vriespunt. In deze beleving kan een KEUZE gemaakt worden. Hoe iets beleefd wordt, is vaak opgebouwd uit oude ervaringen, reacties vanuit oude patronen. De kunst van een goeie levensfilm is deze oude patronen uit te nodigen tot de nodige aanpassing waardoor het weer een leuke film wordt. Vaak is een kleine wijziging al genoeg om de kracht van het oude bekende vooral vertrouwde patroon te behouden en als basis te gebruiken bij het vorm geven van  nieuwe patronen en nieuwe ervaringen.          Ik wil een voorbeeld geven.

 

Oud patroon: Ik moet nuttig bezig zijn.

Nieuw patroon: Ik ben nuttig bezig als ik mij bezig houd met de behoeftes van mijn lichaam zowel geestelijk als lichamelijk om in de vereiste goede conditie het leven aan te kunnen en anderen te kunnen helpen.

 

De volgende films kunnen verheldering geven bij het herkennen van emotionele blokkades waarin psychische aspecten een mogelijke rol spelen:

The Kid met in de hoofdrol Bruce Willis (geen actie deze keer)

De Love Guru met M. Myers (Austin Powers)(komedie)

The Beaver met Mel Gibson

King Arthur met Charlie Hunnam

A streetcat named Bob